Gemeente Basisschool GLOC

Dank jullie wel!

Gepubliceerd op  vr 05 apr 2019
Yana, mama van Denny en Maksim wil iedereen van harte bedanken voor de geschenkenbons. We overhandigden geschenkenbons ter waarde van 5755,41 euro. Het gaf ons allemaal een heel warm gevoel!

Het gezin van Denny (leerling 6A) en Maksim (kleuter KD, 2de kleuterklas) werd in het weekend van 9 en 10 februari 20196 getroffen door een woningbrand.

Denny werd die nacht als eerste wakker en heeft zijn broertje en mama verwittigd. Hij heeft Maksim en zichzelf via de trappenhal in veiligheid kunnen brengen. Yana kourotchkina (mama) werd ingesloten door het vuur en sprong uit het raam van haar appartement. Hierbij liep zij verschillende breuken op. Haar toestand was vrij snel stabiel maar ze werd gedurende een hele week in kunstmatige coma gehouden, ondertussen werd ze ook geopereerd. Vrijdag 1 maart 2019 mocht Yana het ziekenhuis verlaten.  De kinderen werden de hele tijd opgevangen door familie. Ondertussen herstelt Yana nog steeds maar gaat het al veel beter. 

Het gezin verloor alles in de brand. Via het OCMW van Duffel werd er de nodige hulpverlening opgestart. Ondertussen wonen Denny en Maksim samen met hun mama tijdelijk in een woning die hen werd aangeboden.

Elk jaar steunen we een goed doel. Hierbij worden dan activiteiten georganiseerd voor de leerlingen waardoor hun kennis op maatschappelijk vlak verruimt. Daarnaast zorgen we ook voor een bijdrage aan de organisatie, meestal is dat in de vorm van financiële steun.  De leerlingen doen dan een fysieke inspanning zoals wandelen of zwemmen.

We beslisten om het vooropgestelde goede doel rond blinde geleide honden uit te stellen en een actie te doen voor het gezin kourotchkina.

Om onze leerlingen te  sesibiliseren rond brandpreventie, brandveiligheid en brandwondenverzorging organiseerden we tijdens de week van 25 tot 29 maart een aantal activiteiten.  Er kwam o.a. iemand praten over het brandwondencentrum Neder-Over-Heembeek, we hebben een brandweerman uitgenodigd en er kwam een brandweerwagen aanwezig zijn op school.

Op dinsdag 2 april wandelden/liepen we met  alle leerlingen, zowel de kleuters als de kinderen van de lagere school, voor het goede doel. Het ingezamelde bedrag van deze sponsor- voettocht werd in de vorm van aankoopbons geschonken worden aan de familie Kourotchkina.

Daarnaast huldigden we Denny  als HELD omdat hij zo snel en correct gehandeld heeft en hierbij zijn broertje en ook zijn mama heeft gered. Dit gebeurde in het bijzijn van eerste schepen Eric Janssens. Dernny kreeg een eremedaille van de gemeente!