Gemeente Basisschool GLOC

Helm op, Fluo top!

Tijdens de donkere periode in het jaar willen we extra aandacht schenken aan zichtbaar zijn in het verkeer. 

Van november tot en met februari is het vaak nog donker als je zoon/dochter naar school fietst en ’s avonds wordt het ook al snel donker. Een goed licht, reflectoren en een reflecterend hesje zorgen ervoor dat je kind gezien wordt en verhogen hun veiligheid tijdens de komende maanden.

We onderbreken tijdens de donkere maanden de  actie “woensdag = SAM-dag” dan ook voor de actie “Helm op, fluo top”. De campagne loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie.

Elke leerling krijgt een persoonlijke stickerkaart. Wanneer de leerling ’s morgens met een fluo-hesje naar school komt, krijgt hij een sticker. Ook het dragen van een fietshelm levert een sticker op.

In de loop van het schooljaar kan de leerling, op basis van het aantal stickers op zijn kaart, gratis naar het Serpentarium of de Zoo Antwerpen/Planckendael. (kinderen met een abonnement mogen gratis een vriendje meenemen)

Gedurende de donkere periode houden we samen met het oudercomité prikacties en zullen de kinderen die met een fluohesje naar school komen, beloond worden met een kleine traktatie.

 

       Zorg dat je kind gezien wordt als het de straat op komt!

https://www.helmopfluotop.be/