Gemeente Basisschool GLOC

project het goede doel: G-sport

Zoals ieder jaar engageerden onze kleuters, leerlingen, ouders, leerkrachten en GLOC-medewerkers zich ook dit jaar  voor een goed doel. Naar aanleiding van de paralympische spelen vonden wij het een goed idee om met onze school extra aandacht te schenken aan kinderen met een beperking die sporten.   

Al snel kwamen we in contact met Greet Wijckmans. Zij was vorig jaar laureate van de “Katelijnse Keien” omwille van de inspanningen die zij doet voor de G-werking binnen verschillende sportverenigingen van onze gemeente. In oktober kwam zij samen met Elke op school een extra woordje uitleg geven over hoe belangrijk het voor die kinderen is om ook de kans te krijgen om deel uit te maken van een groep. Over hoe belangrijk het is om ook te kunnen genieten van een sport.  Over hoe belangrijk het is om ook die appreciatie en bewondering te krijgen voor hun inzet. Over hoe belangrijk het is om … ook gezien te worden als een sporter.

Turnkring Gymflex en voetbalteam SK Wavria hebben voor de leeftijdsgenootjes van onze leerlingen een bijzondere werking.  Omdat deze kinderen met een beperking niet zo in de kijker lopen als andere sporters en topatleten, wordt deze groep wel eens vergeten. Daar willen wij graag mee wat verandering in brengen. 

Tijdens de week van 21 tot 25 november 2016, mochten onze kleuters en leerlingen in de turn- en zwemlessen zelf ervaren wat het is om oefeningen uit te voeren als je je lichaam maar beperkt kan gebruiken. De leerlingen van het 6°lj. speelden netbal met het netbalteam van Borgerstein. Het was een fijne ervaring voor beide partijen. Tijdens de lessen levensbeschouwing wordt ook dieper ingegaan op leven met een handicap.

Op maandag 21 november 2016 hielden de leerlingen van de lagere school een sponsortocht. De kleuters gingen speciaal op stap op dinsdag 22 november 2016. 

Op vrijdag 25 november 2016 kwamen Elke en Greet opnieuw langs om het sponsorgeld in ontvangst te nemen. Met trots konden wij een cheque overhandigen van 3 178,57 euro. Elke en Greet van de G-sportwerking Jeugd van Sint-Katelijne-Waver waren erg onder de indruk van het ingezamelde bedrag.

Langs deze weg willen wij ook iedereen heel hartelijk bedanken voor zijn medewerking aan het goede doel: G-sport! Dank je wel!