Gemeente Basisschool GLOC

project Rode Neuzen

De opbrengst van het schoolfeest 2019 staat volledig in het teken van RODE NEUZEN.
Dit jaar wil de Rode Neuzen-actie scholen stimuleren om projecten te organiseren die het mentaal welbevinden, het sociaal welbevinden en het fysiek welbevinden van alle leerlingen bevorderen. We meldden GLOC aan als Rode Neuzen School.

Met de opbrengst van het schoolfeest 2019 willen we investeren in het mentaal welbevinden van onze leerlingen. Op de planning: inrichten van  een snoezelruimte voor de kleuters en de herinrichting van het groot afdak op de speelplaats van de lagere school.  

Een woordje uitleg:
Snoezelen is het stimuleren van verschillende zintuigen door een combinatie van muziek, lichteffecten, trillingen, tastmateriaal en geuren. Deze prettige zintuiglijke ervaringen worden aangeboden in een veilige, warme en rustige omgeving. Snoezelen is (op non-verbale wijze) de zintuigen prikkelen en activeren met als hoofddoel ontspanning.
We merken in de lagere school dat leerlingen meer nood hebben aan een plekje om rustig te zitten of te tekenen tijdens de speeltijd. Ondanks de lichtkoepels in het groot afdak is die plek een donkere plaats. We willen hier meer licht creëren door ramen in de achterste muur te steken. Daarnaast willen we in beide hoeken een afgebakend plekje maken waar kinderen kunnen tekenen of rustig kunnen zitten, zonder gestoord te worden door anderen.    
 
SAMEN gaan we VOOR # GENERATION STRONGER!

Deel deze pagina