Gemeente Basisschool GLOC

Route2school

Het project Route2School heeft als doel een digitale en aanpasbare schoolbereikbaarheidskaart beschikbaar stellen voor de ouders.  

 
Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver koos eind 2016 om deel te nemen aan het project Route2School. Met behulp van Route2School wilt men te weten komen welke mobiliteitsproblemen de ouders en hun kind ervaren op de routes die men aflegt op weg naar school(bv. naar school, naar de sportclub…) . Deze data verzamelt men via de Route2School app of via de website www.route2school.be

Samen met andere deelnemende scholen en organisaties in Sint-Katelijne-Waver werd er een grondige analyse gemaakt van knelpunten op (school)routes en het verplaatsingsgedrag van onze leerlingen en jongeren. Dit zal resulteren in een digitale (school)routekaart, maar ook in acties om de verkeersveiligheid op onze (school)routes te verbeteren.

Van februari tot eind maart 2017 konden alle leerlingen, ouders, leerkrachten, politie, jeugdverenigingen …  knelpunten doorgeven. De resultaten hiervan werden door het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) van de Universiteit Hasselt (i.s.m. AbeonaConsult) geanalyseerd en in juni 2017 besproken met de schooldirectie(s), de politie en de gemeente Sint-Katelijne-Waver.

In bijlage vindt u de resultaten voor onze school. U kan nog steeds knelpunten doorgeven via de app of website.