Gemeente Basisschool GLOC

projecten in het kader van "Sam De Verkeersslang"

WOENSDAG = SAMDAG

Op 21 september 2016 start het eerste schooljaar met “Woensdag Samdag”, de nieuwe campagne van Sam de Verkeersslang! De boodschap is simpel: iedere woensdag gaan zoveel mogelijk kinderen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school.

Met onze school doen we heel graag mee aan dit nieuwe initiatief van Mobiel 21 vzw en willen we een heel schooljaar aandacht schenken aan veilige en milieuvriendelijke verplaatsingen.

De kinderen die op woensdag met de fiets komen, zullen ook beloond worden met een sticker op hun kaart. Als de kaart vol is, trakteert de juf de klas met een leuke verrassing. 

 

SAMWEEK = VERKEERSWEEK

Tijdens de week van 15 mei tot en met 19 mei 2017 houden we in onze school de SAMWEEK. Die week willen we alle kinderen stimuleren om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. Tijdens de lessen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan verkeerslessen. 

dinsdag 16 mei 2017: "Veilig Op Weg" komt langs. De leerlingen vanaf het 3de lj. krijgen les over de dode hoek van een vrijwilligersteam van Van Dievel Transport. 

woensdag 17 mei 2017: de schoolomgeving wordt autovrij gemaakt. De kleuters oefenen hun fietsvaardigheden op de straat. 

vrijdag 19 mei 2017: Tijdens de voormiddag fietsen/wandelen de leerlingen van het lagere school in de wijk rondom de school op zoek naar verkeersvragen. De leerkrachten controleren of de leerlingen zich houden aan de verkeersregels en zich op een veilige manier verplaatsen. 

http://verkeersslang.be/