Gemeente Basisschool GLOC

wijziging plein vooraan de school

Het bestuur kiest voor een veilige verkeersomgeving rondom de scholen. Met het oog daarop zal ook het plein vooraan onze school in de grote vakantie heraangelegd worden.  Hierdoor worden de parkeerplaatsen in de onmiddellijke nabijheid van de schoolpoort afgebouwd. Achteraan de school, in een doodlopend stukje Begoniastraat zullen 8 nieuwe parkeerplaatsen geschilderd worden. 

Het nieuwe plan werd op 29 maart 2017 tijdens de vergadering van oudercomité toegelicht door schepen Tom Ongena. 

 

 

Sinds 31 juli 2017 zijn de werken van start gegaan. Lees hieronder het persbericht. 

Een verkeersveilige oplossing

In het verleden was het voor de schoolpoort van basisschool GLOC regelmatig chaos. Het parkeren is er erg verspreid en de nabijgelegen parking wordt amper gebruikt.

Twee jaar geleden plaatste de gemeente een tijdelijke oplossing met paaltjes en betonblokken. Intussen heeft het bestuur samen met de school en een studiebureau een definitieve oplossing uitgewerkt. Schepen Tom Ongena: ‘Het parkeren aan de schoolpoort wordt beperkt aangezien er voldoende parkings op wandelafstand aanwezig zijn. Enkel aan de kleuterschool zijn er nog enkele parkeerplaatsen waar ouders maximaal een half uur mogen staan. Een uitwuifzone aan de ingang van de lagere school geeft ouders de mogelijkheid om hun kinderen vlak voor de school af te zetten.’

Dorpskernvernieuwing

Schepen De Pauw: ’Deze werken zijn een tweede realisatie in het kader van het project “dorpskernvernieuwing” in het centrum van de gemeente, dit nadat eerder reeds een centrumparking werd aangelegd. We creëren opnieuw een mooi stuk openbaar domein in het centrum van de gemeente op een cruciale plaats tussen twee schoolomgevingen. We creëren een mooi en groen plein dat voor beleving moet zorgen.’

Gedurende een maand zal het pleintje voor de school langs de drie toegangswegen (Generaal Deschachtstraat en Daliastraat) afgesloten worden voor doorgaand autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren want het voetpad blijft toegankelijk. Bij de start van het nieuwe schooljaar zal het nieuwe plein afgewerkt zijn.

De werken zullen uitgevoerd worden door aannemer Hertsens Wegenwerken NV uit Burcht. De kostprijs van de werken bedraagt 263.488,26 euro, inclusief BTW.

’Maandag 31 juli startte de aannemer met de werken. De werken zullen iets langer dan één maand duren. We proberen tegen de start van het schooljaar zover mogelijk gevorderd te zijn, zodat de hinder dan zo klein mogelijk is’, besluit De Pauw.

Deel deze pagina